Veterinär och massor med vinbär!

Igår följde jag med min mamma och syster till veterinären med min katt Trisse som bor hemma hos mamma. Trisse är elva år, en vanlig huskatt, och väldigt rädd för nya platser. Anledningen till att vi åkte till veterinären var att han har kräkts länge, och inte bara hårbollar utan otuggad mat. Det visade sig att Trisse hade massor av tandsten och minst ett hål i tänderna. Antagligen har han haft så ont att han inte kunnat tugga och då har inte magen kunnat ta hand om maten utan han har kräkts upp den istället. Nu ska han få medicin mot sur mage och en specialmat i två veckor. Jag hoppas att det hjälper! Nästa steg är att fixa hans tänder och få han att gå ner lite i vikt. Han vägde 7,6 kg(!) hos veterinären. Jag har sagt flera gånger till mamma att han inte kan må bra av att vara så tjock men hon har inte lyssnat utan trott att han bara är en ”stor” kastrerad hankatt. Men nu när veterinären sa det kanske hon kan förstå att det inte är bra för honom att vara så stor.

Idag åkte jag, mamma och min syster till min mormor istället. Vi brukar hälsa på henne i Eskilstuna varje sommar. Jag plockade med mig massor av vinbär, säkert 3 kg. Vi får se vad jag ska baka för gott av dem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER