Två kattungar blev tre

Igår vid fyratiden sa Anders, som jobbade hemifrån, att jag borde komma hem för Gucci betedde sig konstigt. En timme senare efter att jag kommit hem födde hon sin första kattunge. Hon förstod inte alls vad som hände, inte jag heller. Jag såg inte att den hade kommit så den höll på att dö för att den fick luft för sent. De kommer nämligen ut i en slemmig påse som man måste göra hål på så de får luft. Vanligtvis gör kattmamman det, men Gucci förstod ju inte vad som pågick och va väldigt rädd. När jag fått fram kattungen ur påsen låg den helt livlös. Jag trodde att den hade dött och fick lite smått panik. Men så började den hosta och andades till slut. Sen kom uppfödaren hem till oss och en timme senare kom nästa kattunge ut. Den kom ut med rumpan först så uppfödaren fick nästan dra ut den. Vi trodde ju att det bara skulle bli två kattungar men uppfödaren sa att det verkade som om det skulle komma en till. Hon va tvungen att åka men nu kände jag mig lite lugnare. Två timmar senare kom den sista kattungen ut, och nu va jag ju expert på detta. Jättesmå och söta är dem i alla fall. De sover och äter bara, men det ska tydligen vara så, då mår dem bra. Gucci verkar också må bra. När kattungarna sover passar hon på att gå omkring och sträcka på benen. Vi har dem i en jättestor bur där även Gucci kan gå på toa, äta och dricka. Bullen är väldigt nyfiken men han får inte komma in i buren. På bilden har precis den sista kattungen kommit ut. Det va väldigt häftigt att vara med om en hel förlossning!

1 Comment
  1. men åh… varför bor jag inte närmre..
    viklen tur att allt gick bra.. klart för du e så duktig 🙂
    hoppas allt e bra annars.. kanon fin bild på dej i rosa förresten kram kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER