Träning och träningskläder

20151025_222113Jag tycker om att variera min träning. Självklart är karate basen men sedan kan det bli väldigt blandat. Efter min muskelbristing har jag upptäckt att spinning fungerar ganska bra för mina ben (vilket inte löpning gör). Så på senaste tiden har jag försökt att få in lite spinning på schemat. Det är ganska tråkigt att bara sitta där, trampa och aldrig komma någon stans, men med rätt ledare och rätt musik är det faktiskt helt okej! Jag borde införskaffa mig ett par spinningskor så att jag verkligen får rätt teknik. Det är inte alls som att cykla på en vanlig cykel. Men jag vet inte om jag kommer tröttna på spinning eller om jag kommer att fortsätta, och spinningskor är ganska dyra… Mits tycker jag nog är den roligaste träningsformen. Men då gäller det att jag är peppad och att mitshållaren vet hur man håller en mits. HIT är också roligt. Det är ett varv bara, med 4 stationer och med 3-4 övningar i varje station. Man loopar övningarna så snabbt man bara kan. Varje station är 4 minuter men om jag känner att jag inte har lust eller ork att ge allt under de minuterna så ger det inte så mycket. Men gör jag det är det verkligen jättebra träning. Power Hour är en annan favorit. Det är ett av Friskis & Svettis nyaste pass och då gör man övningar men en stor boll som väger 3,4,6 eller 10 kg. Det är blandade övningar med styrka och kondition. Det är 3 varv med tio övningar i vare. I första varvet är övningarna 45 sekunder, andra varvet 35 sekunder och tredje varvet 25 sekunder. Cirkelfys tyckte jag var roligt men nu tycker jag inte att jag blir tillräckligt trött. Då är det tre varv med tio stationer. Man är på varje station i 45 sekunder. Jag skulle vilja ha ett varv till! Att gymma tycker inte jag är särskilt roligt, så jag går hellre på ett skivstångspass. Det blir lite som gym i grupp med bestämda övningar och en peppande ledare. Då finns inga ursäkter längre. Det gäller bara att hitta de rätta vikterna och öva in tekniken (marklyft, axelpress m.m.) Tar man för mycket vikt och gör fel finns det risk att man skadar sig. Men det går inte så snabbt som HIT till exempel så man hinner fokusera på alla rörelser. Det var några exempel på olika träningsformer.

Nu till träningskläder. Hur ofta brukar ni tvätta era träningskläder? Jag tycker alltid att träningskläderna tar upp en lite för stor plats bland smutstvätten. Ur mijlövänliga skäl går det inte att tvätta träningskläderna hela tiden – men det måste finnas en gräns för vad man utsätter sina medtränande för! Ibland luktar folk illa redan innan träningen. Lite träningsvett och etikett vore nog bra. Om jag har tränat utomhus och har fläckar på kläderna brukar jag tvätta dem ganska snabbt för att få bort fläckarna. Jag brukar använda Vanish. Ibland får kläderna ligga ett tag och dra sig i Vanish förbehandlingsspray för att sedan bli tvättade som vanligt. Förresten ska man inte använda sköljmedel på funktionsmaterial, det täpper till funktionsporerna och får plaggen att stinka. På ett mindre svettigt pass kan jag använda träningskläderna igen utan tvätt. Men om jag har gått på spinning till exempel så åker kläderna i tvätten direkt. Då blir de dyngsura av svett!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER