Sommarläger 2016 i Stockholm

Kyokushin karate är en kampsport som speciellt utmärks av hårdare sparring än andra karatestilar och fokus ligger på att utveckla viljan till uthållighet genom hård fysisk och teknisk träning. Under helgen har jag varit på det årliga sommarlägret i Stockholm. Vi var i en ny hall detta år som var mycket bättre en den vi varit i tidigare. Lägret började på fredagen klockan tio och började med kihon, kata och bunkai. Sedan var det en lunchrast på tre timmar då vi från Uppsala åt lunch ihop. Sedan åkte några av oss från Uppsala till Stockholms Karateklubb på Södermalm, betalade lägeravgiften och gick och fikade. Klockan tre var det dags igen. Tillbaka på lägret fick vi som inte graderade träna fightingkompinationer för en japansk gästinstruktör. Lite rast, och sedan fick vi testa på brottning. Det tyckte jag var lite obehagligt. Jag gillar inte att ligga på golvet och bli fasthållen, får lite smått panik av det. Men det gick bra ändå.

På fredagen spelade även Sverige mot Italien i Fotbolls-EM. Vi missade ju såklart matchen men det gjorde mig inte så mycket. Jag hejjar faktiskt på Italien och har tippat på att de ska vinna hela EM. Vill du också tippa? Gör det på Betway.

På lördagsmorgonen klockan tio satte vi igång igen. Vi delades upp i i tre grupper beroende på grad. Jag var i mittengruppen. Vi gick igenom Sanchin No Kata väldigt grundligt, vilket jag verkligen behövde. Sedan fick jag fick lära mig en ny kata som heter Tenshu. Den var inte så lång men väldigt precis i sina rörelser så man behövde verkligen fokusera. Det ser så enkelt ut men det är en helt annan sak att göra den. Jag som är så darrig kan ju aldrig hålla mina händer stadigt även om jag verkligen fokuserar. Men det var verkligen lärorikt och roligt. Sedan var det lunchrast i tre timmar och jag hade myror i benen, jag ville köra mer. Efter lunchen mitt favoritpass – mits! Äntligen! Nu fick jag svettas ordentligt! Jag hade kunnat hålla på länge, länge. Men efter ca en timme avslutade vi med lite mer bunkai och sedan var även lördagen över.

På söndag morgon klockan tio var det dags för uppställning och vi blev återigen indelade i tre grupper, samma som sist. Vi fortsatte med kataträningen och fick även testa på ytterligare en kata. Klockan tolv var det lunch, men bara en timma. Sedan var det fighting för de som graderat dagen innan. Jag ville vara med som motståndare men jag fick inte. Oftast är det bara svartbälten och brunbälten som får vara motståndare, men jag försökte i alla fall.
Sen var lägret slut för denna gång. Nästa läger för mig är redan om två veckor. För då åker jag till Marbella i Spanien på karateläger.

13502050_1106771392695382_4352382956292383365_n13479852_10157100648690445_435222892_n

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER