Smulpaj med rabarber och jordgubbar

I morgon åker jag till mormor och tar med mig en nybakad paj. Jag minskade lite på sockret från originalreceptet eftersom jag gillar när det syrliga tar över något. Jordgubb och rabarber hittar man ofta i bakverk med bär eftersom det är en perfekt kombination mellan syrligt och sött. Jordgubbarna är köpta men rabarberns kommer från min systers trädgårdsland. Pajen blev riktigt god men jag om jag gör den igen kommer jag nog dra ned ytterligare lite på sockret.

Här kommer receptet på Smulpaj med rabarber och jordgubbar:
Ingredienser:
100 gram smör
3 msk strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
400 gram färska rabarber
500 gram färska jordgubbar
1,5 dl strösocker
1,5 msk potatismjöl

Tillagning:
1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
2. Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med skivade jordgubbar, socker och potatismjöl.
3. Bred ut fyllningen i en form. Strö över smuldegen.
4. Grädda pajen på 225 grader i ca 15-20 minuter.

Länk till originalreceptet på Köket.se

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER