S’mores fudge

Jag ville testa att baka någonting nytt till jul även om jag har några paradbakverk som jag oftast bakar, särskilt mina lussekatter. Jag hittade ett recept på en lite juligare variant av s’mores, en fudge som är inspirerad av s’mores, som jag blev sugen på att baka. S’mores är ett amerikansk som består av en grillad marshmallow och ett lager choklad mellan två grahamskex. Namnet s’mores kommer från frasen ”some more” och betyder helt enkelt att man inte nöjer sig med en kaka utan vill äta fler. Den frasen kan jag även säga att dessa s’mores fudge lever upp till!

Här kommer receptet på S’mores fudge:
Ingredienser:
100 gram minimarshmallows
5 st digestivekex
200 gran mörk choklad 70%
200 gram mjölkchoklad, Marabou
25 gram smör
397 gram kondenserad mjölk, sötad

Tillagning:
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. ”Grilla” hälften av marshmallowsen på en plåt med bakplåtspapper i 4–5 minuter, tills de är gyllenbruna och har en krispig yta.
3. Värm mjölken på låg värme i en kastrull.
4. Hacka chokladen och tärna smöret. Krossa digestivekexen grovt.
5. Tillsätt chokladen och smöret till den kondenserade mjölken och blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt till en jämn massa.
6. Vänd ner krossade kex och marshmallows, både grillade och ogrillade, men spara några till dekoration.
7. Tryck ut massan i en form som är cirka 20×30 cm. Låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna. Skär fudgen i fina bitar.

Länk till originalreceptet på Köket.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER