Personlig drivkraft

personal-satisfaction-is-the-most-important-ingredient-of-success-quote-1I helgen var jag på en kick-off i Gävle och någonting som fastnade lite extra var vad talaren (Peter Jakobsson) sa om personlig drivkraft. Så jag tänkte dela med mig av detta.

Alla människor har en egen personlig drivkraft. Det finns två olika och antingen är det den ena eller den andra. Undvika smärta eller få tillfredsställelse. Om du tänker efter så är det verkligen så. Jag, till exempel, älskar rutiner. Allt rullar på och jag har kontroll – jag undviker smärta.
Jag har en rolig sak att se fram emot – jag vill få tillfredsställelse.

Det är därför de flesta människor går till sina jobb oavsett hur tråkiga dem än är. Att människor orkar leva på det sättet är för att de undviker smärta varje dag. Det är deras personliga drivkraft (även om de inte vet om det eller vill erkänna det). Är du en av dem som säger? ”Nej vad tråkigt, nu är semestern slut och jag måste återgå till jobbet?” Är du en av dem som räknar dagarna till nästa ledighet eller löning? Svarar du ja är du förmodligen av dem som står ut med jobbet för att undvika smärta.

Jag förstår att man kan ha det på detta viset. Det känns tryggt (precis som mina rutiner) och man undviker smärta. Men om du vill ha ett extra jobb så se då till att det är ett som du får tillfredsställelse av.

Jag jobbar inte bara för att få lön. Även om jag skulle bli ekonomiskt oberoende så skulle jag förmodligen jobba med någonting ändå – jag får tillfredsställelse av mitt jobb! Det är lite lyxigt att jobba med sin hobby (mode, skönhet och hälsa). Men om du också vill göra det kan du höra av dig till mig, jag kanske kan hjälpa dig.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER