Min start till livet har gått i konkurs

När jag började gymnasiet visste jag varken vem jag var eller vad jag ville med livet. När jag slutade gymnasiet hade jag hittat mig själv lite mer men jag var fortfarande väldigt vilsen. Jag sökte alla jobb jag kunde hitta och samma dag som jag tog studenten år 2003 fick jag reda på att jag fått jobbet som telefonförsäljare på One To One AB. Jag upptäckte ganska snart att jag kunde det där med försäljning, och där startade mitt liv! November 2004 blev jag försäljningschef för säljkontoret i Uppsala och i augusti 2007 blev jag säljcoach för Sverige. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag var en av de ärliga säljarna. För precis som till vilket säljbolag som helst kommer lycksökarna och de som vill ha pengar snabbt. Jag var inte en av dem, jag byggde upp min kundstock långsiktigt och var deras bästa säljare i fem år. Tills jag upptäckte att jag ville ha mer av livet! Jag märkte att säljarna kom och gick allt mer, att säljsamtalen förändrades och den enda som fortfarande hade behovsanalys i sina samtal var jag. Det som var kärnan i allt, enligt mig, var inte lika viktigt längre att lära ut så noggrant. Men företaget var seriöst och ägarna likaså, även om vissa säljare tyvärr inte var det. Hur som helst sa upp mig i December 2010 av olika orsaker. Nu håller One To One AB på att gå i konkurs, vilket gör mig väldigt ledsen. One To One AB var starten till mitt liv, till mina bolag, till att våga, till att vara jag! One To One AB var under dessa sju och ett halvt år en stor del av mitt liv. Jag kan inte säga att One to One AB är oseriösa nu, för det vet jag ingenting om men det låter högst osannolikt. Jonathan och Aaron som äger bolaget är seriösa, det vet jag, och om det sedan kommit in för många ”lyckosökare” som säljare så är det otroligt sorgligt. Det är väldigt svårt att hålla koll på sina säljare och vad de säger till sina kunder. Ju större ett bolag blir, desto fler säljare anställs. Jag vet att de till och med 2011 drog igång en särskild avdelning för att ha jättesnabb kundservice. I Svensk Handels lista med klagomål, sex månader innan de svartlistades, fanns det enbart 200 klagomål totalt. Efter granskning fanns det inte ett enda olöst fall! Till Jonathan och Aarons försvar vill jag i alla fall säga att de är två riktigt bra killar med höga visioner och alltid ärliga avsikter! Jag älskar One To One AB, Jonathan och Aaron, och jag kommer alltid att göra det. Enligt mig har de rent mjöl i påsen och jag skulle gärna arbeta tillsammans med dem i framtiden.

Det har stått mycket elakt om One To One AB i tidningarna på sistone, men jag tror att det är väldigt vinklat, överdrivet och påverkat. Media har antagligen intervjuat de missnöjda säljarna för mig har de inte hört av sig till. Jag jobbade där betydligt längre än de flesta! Så någonting är det som inte stämmer med dessa anklagelser…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER