Midsomrig havresmulpaj med vinbär och björnbär

Imorgon är det midsommar och för en gångs skull ska det bli kanonväder! Jag hade tänkt baka en jordgubbstårta till imorgon men det är för varmt i lägenheten för att baka med grädde, den bara rinner av. Så det blev en havresmulpaj med vinbär och blåbär istället. Jag utgick från min klassiska paj jag brukar ta med till mormor, Mormors havresmulpaj med vinbär och blåbär, men jag tog lite mer smuldeg denna gång. Vaniljglass passade väldigt bra som tillbehör. Vinbären plockade jag hos mormor förra året men björnbären är köpta.

Här kommer receptet på Midsomrig havremsmulpaj med vinbär och björnbär:
Ingredienser:
590 gram röda frysta vinbär
200 gram frysta björnbär
0,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
0,75 dl strösocker
2,5 dl havregryn
1,25 dl vetemjöl
157 gram smör

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tina upp vinbär och björnbär och lägg dem i en ugnssäker form. Strösocker och potatismjöl över bären och blanda in det försiktigt.
3. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg.
4. Fördela smuldegen över bären.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER