Lägre lön för unga?

Tittade lite halvt på Aktuellt på Svt2 och debatten om lägre lön för unga. Jag tycker inte alls detta låter bra. Om inte företag har råd att anställa folk får de väl låta bli. Jag är inte alls insatt i denna fråga men jag tycker ändå att det liter lite konstigt att unga människor ska få lägre lön. Visst kanske det lockar företag att anställa fler yngre människor, men jag som har anställer vet mycket väl att det inte är lönen som kostar. Det är arbetsgivaravgifterna. Om jag skulle vara anställd och få mindre lön än de äldre på samma företag skulle jag inte heller vara speciellt motiverad att göra ett lika bra jobb som om jag fick lika mycket som dem. Om lönerna ska sänkas för unga så behöver ju priserna på varor sänkas, och bara för unga. Vilket definitivt inte kommer hända. Lägre lön för unga? Nej tack.

1 Comment
  1. Nej men herre gud.. varför ska de ha mindre? Ja man sporras ju till att få högre så e det ju

    Ja vi hade jättte kul ändå o man va glad för alla nya saker så det jämnade ut men dålig toa inget bra kaffe till dem som drack, inget toa papper, inget mer att dricka än bubbel vatten till maten . jouice tog slut efter typ 40 st sen fyllde de inte på ja listan kan bli lång men men nu e vi hemma o allt gick bra .

    tänkte på dej innan idag o så skrev du .. lustigt 🙂
    Saknar dej hoppas allt e bra stor pusss

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER