Kickar genom endorfiner!

trana

Jag lunchade precis med en gammal vän och vi pratade mycket om vad vi gör om dagarna. Då kom in på en sak som jag inte tänkt på tidigare. Istället för att dricka alkohol och festa får jag numera mina kickar genom träningen. Jag har hela livet letat efter kickar va dess olika slag och träning måste ju vara den absolut hälsosammaste av dem. När man tränar frigörs hormonet endorfiner och det är endorfinerna som skapar lyckokänslor och minskar smärta. Ytterligare en anledning till varför jag älskar att träna!  Fysiskt sett är endorfiner biokemiska ämnen som produceras naturligt i människokroppen. De ingår i kroppens normala hormonsystem och har kemiska likheter med opium och morfin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER