Karateläger och semester i Marbella

Det var så underbart! Helt fantastiskt! Att kombinera karateläger och semester var en succé. Kanske var det för att jag fick göra det jag gillar bäst i ett klimat jag älskar. Träna, sola och bada i ett varmt och skönt land. Jag bodde på ett mysigt hostel (Hostal La Pilarica) tre minuter från stranden.

För nästan två veckor sedan kom jag hem från Marbella i Spanien. Jag åkte dit ensam från Uppsala Karateklubb men redan på flygplatsen träffade jag en tjej som kände igen mig från Friskis & Svettis. Så när jag inte umgicks med karatefolket hängde jag med henne och hennes två vänner som bodde mitt i Marbella. Eftersom hennes vänner bodde där så hade de koll på allt. Vi var på en marknad i en annan stad, åt på de bästa restaurangerna, drack den godaste Sangrian och hade det jätteroligt tillsammans. Kul med nya vänner!

Min tanke om karatelägret var ungefär, hoppas jag får träna på stranden eller i soluppgången. OM jag fick! Morgonlöpning längs strandpromenaden, kihon på en pir tidig morgon, seisa i soluppgången m.m. Vi tränade två pass på fredagen, tre pass på lördagen och tre pass på söndagen. Det var blandat kihon, kata, bunkai och massor av fighting. Det var verkligen ett jättebra ordnat läger av Sensei Mikael Andersson på Kungälv Kyokushin Karate och jag åker garanterat nästa år igen. Sensei Mikael Anderson och Sempai Jimmie Collin höll i alla träningspassen. Det jag uppskattade mest var att de lagt lite extra energi på att hitta olika platser som vi tränade på och att vi även fick olika typer av pass varje gång. Ett pass var vi ute i vattnet och gjorde kata där vi inte bottnade. Så det var verkligen ett annorlunda läger! Vi hade även förmånen att ha en proffsfotograf med oss så de svartvita bilderna i slidern i är tagna av Alexandra Döbeln på Döbeln Photography.

När det inte var träning solade jag på standen, strosade runt i de små butikerna, åt tapas, pinchtos, paella och annan spansk god mat, umgicks med mina nyfunna vänner eller de från karaten.

På måndagen åkte jag och några andra karatekas till Gibraltar på en guidad tur och besökte ”The Rocks of Gibraltar” och de söta aporna som bor där. Det är det enda stället i hela Europa där aporna bor i frihet. Man fick inte röra dem eller mata dem, men de va så otroligt söta. En liten apunge som var en vecka gammal gick upp på min fot samtidigt som en annan försökte sno min väska. Busiga apor! Jag pratade med en som jobbade där och han berättade att staten ger aporna all frukt och grönt som inte säljs eller går åt i Gibraltar under dagen.

Jag passade även på att dricka lite goda drinkar, testa beachyoga, sprang 5 km längs stranden och tog en lång promenad till det dyra Puerto Banus med lyxbåtar och fina butiker. Jag var i Spanien en vecka, onsdag till onsdag, med karatelägret på helgen mitt i. Jag längtar tillbaka varje dag. Av alla bilder jag tog har jag försökt få ihop en slider med det bästa av det bästa!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER