Julstök

Idag har jobbade jag halvdag, men jag satt mest och bokförde. Jag och Stefan åt jullunch, sushi såklart. Sedan skulle jag till revisorn ang. solariet. Jag hade gjort en massa fel som vanligt, men jag har bokfört betydligt bättre än förra året. Det tog tid att lära sig alla konton, debet och kredit, men när man väl kan det är det faktiskt lite roligt. Det är både kul och lärorikt att se exakt vad pengarna kommer in på och vad som gynnar företaget bäst. I mitt fall är största intäkterna såklart solkort och soltid med kontanter. Men jag säljer ju även läsk, godis, krämer etc. så det är viktigt att veta att jag inte går minus på sådant.

Efter revisorn gick jag på stan och inhandlade de sista julklapparna. Jag hade tänkt att köpa en sådan där dvd för katter men fåglar som flyger omkring på, men Designtorget hade inte kvar dem. Så det blev Sheba lyxkattmat och Whiskas kattmjölk som julklapp till mina små och Trisse hemma hos mamma. Sen handlade jag mat inför mitt och Anders julbord som vi ska ha på juldagen. Jag tror jag stod i kö i minst tjugo minuter. Men jag fick med allt; lax, ägg, sill, potatisgratäng och allt annat. Kött köpte jag då inte, nej tack – kött är mord. Ska Anders äta lik får han köpa dem själv.

När jag kom hem bakade jag en mjuk pepparkaka. Förra gången glömde jag smöret, den vart god men lite torr. Så denna gång va jag extra noga med att inte glömma det. Jag har inte provsmakat, det får bli imorgon på julafton. Förövrigt har jag namnsdag imorgon, Eva heter jag ju som ni vet. Nu ska jag slå in de sista julklapparna och sen försöka att inte jobba, vilket är lättare sagt ön gjort. God Jul till er alla!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER