Havresmulpaj med vinbär

Varje sommar plockar jag vinbär hos min mormor och sommaren efter åker jag dit med vinbärspaj bakad på fjolårets vinbär. I morgon ska jag åka till mormor så jag passade på att baka vinbärspajen idag. Jag gillar bara röda vinbär, men man kan säkert ha i lite svarta också om man vill.

Här kommer receptet på Havresmulpaj med vinbär:
Ingredienser:
6 dl röda vinbär
1 tsk potatismjöl
1,5 dl havregryn
1 dl vetemjöl
0,5 dl socker
125 gram smör eller margarin

Tillagning:
1. Repa bären.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Lägg havregryn, vetemjöl och socker till smuldegen i en skål.
4. Finfördela smöret däri med fingertopparna så allt blir en grynig massa.
5. Lägg bären i en smord ugnssäker form och strö på potatismjölet
6. Fördela smuldegen över bären.
7. Grädda pajen i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 20 minuter.

Detta är inte exakt som orginalreceptet, jag tog bort lite socker och minskade på potatismjölet. Detta för att jag gillar syrliga vinbärspajer. Vill någon ha sötare så kan denne ta mer glass eller grädde till.

IMG_20150807_105921

Länk till receptet på Matklubben.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER