En kraftfull idé är fascinerande

Varje torsdag får jag ett mail från Ola Wallström med tips, tankar och inspiration. Dagens mail var så bra att jag publicerar det här:

#69 Accelerera med Ola
26 maj 2011
En kraftfull idé är fascinerande

”En kraftfull idé är helt fascinerande”. Tänk på det! Och tänk sedan på att alla människor, inte minst du, faktiskt har kraftfulla idéer. Det enda kruxet är dock att kraftfulla idéer är helt värdelösa om vi inte väljer att använda dem. Toppsäljaren Joe Gandalfo uttryckte det så här: Personer med idéer finns det tretton på dussinet, men personer som agerar på sin idé är värd miljoner.

I min yrkesroll träffar jag ofta personer som vill prata med mig om sina idéer. De brukar fråga om de ska sätta sina planer i verket, och i de allra flesta fallen säger jag: Sätt igång direkt, vad väntar du på? Då får personen ofta kalla fötter, slutar prata om idén, och sätter istället igång att berätta för mig varför de borde vänta.

Jag tror att alla människor under en livstid får en uppsjö av fantastiska idéer, men att alltför många tyvärr är mästare på att hindra sig själva. De får en fantastisk idé, blir förälskad i den, men en dålig självkänsla och självbild hindrar dem från att förverkliga den. Som jag ser det handlar det ofta om att människor inte känner sig själva tillräckligt bra, och helt enkelt inte inser hur fantastiska de egentligen är.

Så när du får en idé är det bäst att sätta igång och agera direkt. Du hade inte fått idén om du inte också hade förmågan att genomföra den. Om du just nu stannar upp och lyssnar, så har du förmodligen en idé som cirklar kring dig. Jag är säker på att den är helt fascinerande, men innan du agerar på den är den värdelös.

Accelerera veckan ut genom att agera på en av dina fascinerande idéer. Bestäm dig för att nu är det färdigfunderat och dags att sätta igång. Agera direkt och se hur snabbt du kan skapa din idé i verkligheten.

Lycka till – så hörs vi nästa vecka!

Källa: Mera Mål

Om du också vill börja prenumerera (helt gratis) på dessa inspirationsbrev så klicka här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER