En annorlunda men rolig dag

Dagen började deppigt. För det första hatar jag söndagar, och för det andra hade jag drömt väldigt jobbiga mardrömmar under natten så jag vaknade gråtfärdig och väldigt nere. Då såg jag att min vän Sofia hade skickat ett sms att hon snart skulle åka till Fjällnora. Åh, sol och bad igen, tänkte jag. Det låter ju toppen. Vad roligt att det blev fint väder trots att väderprognosen sa att det skulle bli fult. Men när jag gick upp ur sängen såg jag att himlen var täckt av moln. Jaja, det är ju bra att komma iväg i alla fall, tänkte jag. För skulle jag stanna hemma längre skulle jag förmodligen bara bli ännu deppigare.

Jag mötte upp Sofia, hennes pojkvän Tony och deras vänner Åskar och Elin. Tony skulle jobba som instruktör på Höghöjdsbanan så vi tänkte bada och roa oss under tiden. Men strax innan vi var framme började det spöregna. ”Det slutar snart”, sa Sofia. Och inte många minuter därpå började det blixtra och åska. ”Det är bra att det blixtrar och åskar för då brukar regnet inte vara så långvarigt”, sa Tony. Det blåste lite kyliga vindar och jag frös så jag fick låna kläder av Tony som han hade på sitt jobb. De andra tog istället av sig och bytte om till badkläder. Vi gick ner i spöregnet till stranden och alla badade förutom jag och Tony som stod under ett paraply och tittade på. Sedan var han tvungen att lämna oss för att börja jobba.

20140727_14285820140727_144111

När Sofia, Åskar och Elin till slut kom upp ur vattnet regnade det fortfarande. Då började de också såklart att frysa. Vi behövde värme. Men allt vi såg var bara regn och skog. Då kom Tony med en nyckel till ett litet trähus i skogen. Trähuset hade en liten grillstad i mitten och sittplatser runt om. Tony sa att vi fick göra upp en brasa men vi fick absolut inte ta någon ved. Däremot fick vi en såg och så fick vi rota bland massor av annat bråte ute i regnet, det mesta var såklart dyngsurt och skulle inte gå att elda med. Jag och Åskar lyckades gräva fram en planka med spikar i som bara var lite blöt. Vi tog den till trähuset och Åskar sågade den i bitar. Allt skräp som var eldbart lade vi på grillstaden. Vi hittade en papperspåse som det stod ”Lisas möhippepåse på”. Jag hade sönder den och knöt två påshandtagen runt två brädbitar. Jag tänkte att påshandtagen skulle sätta eld på brädbitarna när de blev eld själva. Elin skulle såga lite i plankan men hon var livsfarlig och höll fingrarna under sågen. Skulle hon slinta med sågen så skulle hon såga av sig fingarrna. Det sista vi behövde var att åka in till akuten så jag kunde inte låta blir att lära henne hur man sågar på riktigt. Till slut fick vi faktiskt ihop en fin liten brasa och vi slutade äntligen att frysa. Jag och Sofia sprang iväg i regnet till cafeterian och köpte ogrillade korvar och kaffe. Sen satt vi runt brasan, grillade korv, pratade och hade det mysigt medans Tony jobbade utanför. Till slut om faktiskt solen fram och det slutade äntligen att regna. Ganska snart var Tony också klar och vi kunde åka hem igen, i solskenet.

20140727_14420620140727_150310 20140727_15063920140727_150436 20140727_15160120140727_151255

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER