Debatt SVT 3 april, om Trolljägarna och hulliganvåldet

Igår såg jag debatten på SVT mellan Piratpartiet och Robert Achberg. Den första delen av debatten handlade om det nya programmet Trojägarna som går på SVT. Anna Troberg (Piratpartiet) tyckte att Achberg inte skulle leka polis utan låta de riktiga poliserna ta hand om det olagliga som pågår på nätet. Poliserna själva sa att de inte hade resurser, i sådant fall måste de prioritera bort någonting annat. Polisen sa även att det inte gick att hitta nättrollen, men det är ju inte sant eftersom Achberg lyckas göra det. Jag tror att polisen kan hitta nättrollen, men då måste de lägga ner tid på detta eftersom vissa kan vara svåra att hitta. Och som poliserna själva sa så prioriterar de annat. Anna Troberg sa att de nättroll som blir hittade i programmet riskerar själva att bli hatade på nätet, och därför uppkommer det bara ännu mera hat. Det håller jag med om. Men jag tycker också att om programmet skapar mera nättroll så har de som sett programmet inte förstått ett dugg. Jag tycker det är ett bra program eftersom Robert Achberg får folk att tänka till och kanske inte kommer skriva vad som helst på nätet längre. Det är så må många som sitter och gömmer sig bakom sin dator och tror att det är anonyma och kan begå vilka brott som helst bara för att det är på nätet utan att bli upptäckte. De människorna tror jag får sig en liten tankeställare. Men jag håller med Anna Troberg när hon säger att hon inte gillade att Aschberg inledde programmet Trolljägarna med att kalla trollen ”fega kräk”. Det är en benämning han nog skulle ha synpunkter på om det riktades åt det andra hållet. Han måste ju föregå med gott exempel. Jenny Alversjö (programledare tv4) har själv blivit utsatt för näthat och hot. Att hon tyckte programmet var bra, tycker jag var en ganska betydelsefull åsikt. Jag tror att Anna Troberg skulle ändra sin åsikt en aning om hon själv skulle bli utsatt.

aiklogga

Andra delen av debatten handlade om hulliganvåldet och om hatet mellan fotbollsklubbarna. Jag hejar själv på AIK och min åsikt är att man ska lägga mer tid på att älska sitt eget lag än att hata det andra. Jag är ju själv rädd när jag varit på en match och är påväg därifrån. Då känns det verkligen som att vad som helst kan hända, och att ingen har kontroll. Sist letade jag upp en polisbil, för jag tänkte att jag skulle vara tryggare hos poliserna. Men det var inte ens en polis i polisbilen för de hade fullt upp med annat. Så jag gömde mig där bakom polisbilen och väntade på att min kompis skulle komma och hämta upp mig. Hon vågade inte vänta med bilen på parkeringen utifall någon skulle gå till attack mot bilen. Jag förstår varför inte familjer vill ta med sina barn på fotbollsmatcher. Victor Capel (ordförande Black Army) var med i debatten och jag tyckte att han verkade vara ganska vettig. Den sista mars, dagen efter supportermordet i Helsingborg, stoppade han Black Army att sälja tröjor och pins med texten ”Vår plikt i livet – hata hata hata Göteborg”. ”Idag är ingen dag för hat”, sa han. Enligt mig är ingen dag en dag för hat. Varför kan det inte stå ”Vår plikt i livet – älska älska älska AIK” på tröjorna? Jag tror att det i grund och botten handlar om människor som vill känna samhörighet i livet. Sedan om det är i en supporterklubb, en församling eller en lagsport kanske bara slumpen kan avgöra

.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER