Då va man hemma från Egypten

Jag har faktiskt saknat Sverige ganska mycket denna vecka så det va väldigt skönt att komma hem igår. Det jag saknat mest är katterna och mina företag. Jag tycker det är väldigt positivt att sakna sitt jobb, vem gör det när man är på semester förutom jag? Självklart fick jag en nya massa affärsidéer också, men de tänker jag inte dela med mig av…ännu. Både jag och Matilda hade lite svårt att koppla bort entreprenörshjärnorna. Men jag tyckte om Egytpen! Kanske inte det absolut bästa resemålet jag åkt till men absolut något som måste upplevas.

Det bästa med resan var snorklingen i röda havet! Jag hade aldrig snorklat tidigare i hela mitt liv och jag hade lite ångest över snorklingsutflykten. Innan jag satte ner huvudet under vattenytan förväntade jag mig att se några fiskar. kanske någon lite större. Men herregud! Det va som att simma i ett akvarium, och inte bara fiskar utan koraller (som jag inte visste vad det va innan).

Sjöborre

Innan jag lärde mig snorklingtekniken va mina armar och ben överallt utan kontroll. Jag var därför jättenära att sätta handen på en sjöborre! Jag hade ingen aning om vad en sådan va heller, hur den såg ut och allra minst hur farlig den va. Det va Matilda som sa att hon såg att jag var nära att göra det när vi snorklade. Mitt ute i röda havet när jag inte orkade snorkla mer fick jag hänga på instruktionens rygg. Vi va ute jättelänge men det va riktigt häftigt och väldigt snällt av honom att ta med mig på ryggen. Vi va en meter ifrån en stingrocka.

Stingrocka

Jag hade ingen aning om hur farliga de va heller, hade jag sett den själv hade jag säkert försökt ta på den, men det va en stingrocka som Steve ”krokodiljägaren” Irwin dog av berättade Matilda. Vi hade tur och fick se delfiner också från båten. Riktigt häftigt att se dem så nära att man till och med såg hålet i huvudet som de andas genom. Apollo tog nästan femhundra kronor per person för en snorklingsutflykt och nästa femhundra till för en utflykt till delfinerna. Men vi bokade lokalt och fick alltihopa för mindre ön tvåhundra. Så ett stort tips till er som ska åka till Egypten är att boka lokalt. Jag kommer skriva lite mer om Egypten och lägga upp bilder senare. Nu ska jag hugga tag i jobbet!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER