Chokladbollar

Förutom Kokostoppar som jag jämt bakade när jag va lite måste Chokladbollar va det enklaste att baka. Chokladbollar är också en av mina absoluta favoriter. Man kan variera saker att rulla dem i, så som strössel, hackad mandel, pärlsocker, havregryn eller riven kokos. Jag tycker riven kokos blir godast. Recept på chokladbollar finns på de flesta havregrynsförpackningar.


Här kommer receptet på chokladbollarna:

Ingredienser:
100 gram smör eller margarin
1 dl strösocker
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Tillagning:
Arbeta samman alla ingredienser till en deg. Forma små bollar, rulla dem i riven kokos och ställ dem kallt för att stelna.

Evas tips: låt dem stå i kylen tjugo minuter innan du rullar dem i riven kokos.

Igår va jag förresten i tidningen. Jag bloggade ju tidigare om att jag blev intervjuad om att jag gjort permanent makeup. Här kan ni läsa det blogginlägget: http://www.evawennman.se/blogg/intervju-om-permanent-makeup Och igår kom det alltså i tidningen. Bilden på mig kom på UNTs förstasida, det hade jag inte kunnat gissa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER