Vörtbröd

Idag har jag varit duktig och bakat vörtbröd. Limporna blev gigantiska, men jättegoda. Jag följde receptet till punkt och pricka.

Här kommer receptet på vörtbröd:

Ingredienser:
50 g smör
33 cl julmust, 1 flaska
33 cl mörkt julöl, 1 flaska
0,5 dl brödsirap
2 paket jäst, (à 50 g)
3 dl russin
1,5 msk salt
2 msk pomeransskal, malda
1 msk ingefära, mald
5,5 krm nejlika, mald
22 dl rågsikt, (ca 1210 g)

Tillagning:
1. Smält smöret i en kastrull.Tillsätt julmust, öl och sirap. Värm till 37°.
2. Smula jästen i en bunke och häll över den ljumma degvätskan. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt russin, kryddor och rågsikt, lite i taget, Arbeta degen smidig ca 10 min.
3. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
4. Ta upp och dela degen i 3 bitar. Forma bitarna till avlånga limpor. Rulla dem i mjöl och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.

Länk till receptet på Alltommat.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER