Vinbärspaj med marängtäcke

Nu har jag varit feberfri i en dag, det var igår, men jag är ganska trött i kroppen. Idag hade jag i alla fall ork att baka en vinbärspaj. Efteråt var jag helt slut och febern hade kommit tillbaka. Tydligen var det en kraftansträngning så jag antar att jag inte kan träna på måndag. Suck. Men pajen blev god! ”Den godaste vinbärspaj jag har ätit i hel mitt liv” sa Anders. Jag tycker att fyllningen kunde varit något surare. Den lär ju inte va helt bacillfri, så mycket som jag hostade och snöt mig när jag bakade.

Här kommer receptet på vinbärspajen:
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula
1 msk kallt vatten

Fyllning:
7 dl röda vinbär
0,75 dl strösocker
2 msk potatismjöl

Maräng:
3 st äggvitor
2 dl strösocker

Tillagning:
1. Blanda mjöl och socker i en bunke. Finfördela smöret till en smulig massa. Tillsätt äggulan och vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.
2. Tryck ut degen i en stor pajform som mäter 28 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
4. Blanda de rensade vinbären med socker och potatismjöl.
5. Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner resten av sockret.
6. Bred ut vinbären i pajskalet. Bred eller spritsa ut marängen över bären. Grädda i mitten av ugnen tills marängen har lite färg, cirka 15 minuter.

Länk till receptet på Alltommat.se

1 Comment
  1. mmmmåhh sås gott !!!

    jo då den e tyvärr kvar.. vill ha pengar å ja kan göra om lite nytt skrivbord o några hyllor i stället e så så trångt ju alltid .
    Som de e nu maken i sovrummet vid datan o ja vid laptoppen i soffan ha ha puss

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER