Vinbärsmuffins med crumble

Bakade lite på skörden från mormors trädgård i somras. Jag ville göra någonting som är lätt att frysa in och lätt att ta med sig, så det blev det vinbärsmuffins.

Här kommer receptet på vinbärsmuffins med crumble
Ingredienser:
100 gram smör
2  ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk 3%
Skalet av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
300 gram färska men frysta vinbär

Crumble:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt
6 .Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Lämna några blåbär till garnering
7. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke
8. Strö crumble på toppen på varje muffins.
9. Grädda muffinsen i mitten av ugnen cirka 20 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när du dragit ut den.)

Länk till orginalreceptet på Leila.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER