Vinbärskaka

vinbärskaka Jag upptäckte precis att jag missade Hela Sverige Bakar för att jag själv bakade, men det måste ju vara en okej anledning. Denna kaka trodde jag inte alls på när jag läste receptet. Inget bakpulver och på bilden såg det ut som en vanlig sockerkaka med lite vinbär i. Men oj så fel jag hade. Vilken underbar kaka! Den är liksom lite kladdig inuti och smakerna gifter sig verkligen. Syrliga vinbär och söt kokos var en bra kombination. Detta är en av de godaste kakor jag någonsin bakat, en ny favorit!

Här kommer receptet på Vinbärskaka:
Ingredienser:
4 ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
ca 2 dl röda vinbär
1 dl hallon
2 msk råsocker
75 gram kylskåpskallt smör
1 dl kokosflingor

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och böra en form.
3. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
4. Blanda vetemjöl och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
5. Häll smeten i den smorda formen. Tryck ner bären i kakan.
5. Strö över råsocker och kokosflingor. Hyvla över smöret.
6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 45 minuter, känn med sticka.

I originalreceptet (en bilaga i Året Runt 21/2014) står det att man ska göra vinbärskakan i en långpanna och att den ska gräddas i 30 minuter. Jag tog en rund sockerkaksform istället och gräddade kakan i 40 minuter, tills den fick en knäckig yta. Det är kanske därför den blev lite kladdig inuti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER