Vinbärscupcaces med vit chokladfrosting

I helgen anordnade karateklubben ett karateläger med fem timmars träning och efterföljande middag. Jag passade på att bidra med lite hembakat till efterrätten. Det var ett impulsivt beslut så hittade på lite.

Här kommer receptet på Vinbärsmuffins med vit chokladfrosting:
Vinbärmsuffins:
76 gram smör
3 ägg
1,5 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tisk bakpulver
ca 500 gram frysta röda vinbär
Vit chokladfrosting:
150 gram vit choklad
50 gram rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
150 gram philadelphia

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst.
4. Tillsätt smör och mjölk.
5. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
6. Rör ner mjölblandningen i smeten.
7. Tina vinbären och blanda ner dem i smeten.
8. Fyll muffinsformar med smet och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
9. Låt svalna på galler.
10. Smält den vita chokladen försiktigt över vattenbad eller i mikrovågsugn.
11. Vispa smör och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt den vita chokladen och vispa samman.
12. Tillsätt philadelphiaost och fortsätt vispa tills frostingen är len och fin.
13. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa på muffinsen.
14. Dekorera med frystorkade hallon och avsluta med ett geléhallon på toppen.

Foto 2018-09-15 18 52 06

Foto 2018-09-15 18 54 148822223

41991642_332221387336392_2883699217866424320_n

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER