Vegansk vinbärspaj

Jag brukar alltid frysa in mina vinbär som jag plockar på sommaren och det är alltid lika svårt att veta hur mycket frysta, upptinade vinbär jag ska i när jag bakar. På alla recept står det i decilitermått, men det förutsätter ofta att det är färska vinbär. När man tinar upp vinbär blir det mycket rinnigare eftersom vätskan inte stannar kvar i bäret. Det ser nästan ut som vinbärsskal som flyter runt i massor av röd vätska så jag vägde upp mina frysta, upptinade vinbär för att se hur mycket som det faktiskt går åt. Denna gång gjorde jag även vinbärspajen helt vegansk, det vill säga mjölkfri.

Här kommer receptet på Vegansk vinbärspaj:
660 gram vinbär, upptinade från frysta
1 tsk potatismjöl
2,5 msk strösocker
100 gram margarin, ex Flora mjölkfri
3 dl vetemjöl
0,5 msk strösocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj en pajform med mjölkfritt margarin.
3. Fördela och bred ut bär i botten.
4. Strö över potatismjöl och socker.
5. Blanda ihop smuldegen av smör, mjöl och socker.
6. Bred ut i ett jämnt lager över bären.
7. Grädda stor paj i 25 minuter. Portionspajer gräddar du i 20 minuter.
8. Ta ut och låt svalna något.

Länk till orginalreceptet på Receptfavoriter.se.

20631785_10155352284736900_1326859795_n

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER