Ugglekakor

Jag ville baka någonting nytt, så jag testade mig på dessa ugglor. De smakar inte så mycket, men är åtminstone väldigt söta.

Här kommer receptet på ugglekakor:
Ingredienser:
0,75 dl strösocker
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 ägg
100 gram rumsvamt smör
Garnering:
Marabou Neverstop
Mandlar

Tillagning:
1. Blanda alla ingredienser, utom Neverstop och mandlar, till en deg, bara så att den nätt och jämnt håller ihop. Svep in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp en timme.
2. Sätt ugnen på 170 grader.
3. Dela degen i tre delar och kavla varje del 4–5 mm tjock.
4. Stansa ut cirklar på 6–8 cm med hjälp av en utstickare eller ett glas och lägg på bakplåtspapper.
5. Tryck fast Neverstop som ögon. Halvera mandlarna på längden och fäst som näbb.
6. Ge ugglorna klor genom att nagga med en gaffel.
7. Grädda ugglorna i ca 14 minuter i mitten av ugnen så att de får lite färg.

Länk till originalreceptet på Mitt Kök.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER