Toscapaj med hallon och blåbär

Idag fick vi besök av Anders mamma och hennes sambo. Så enligt Jonas (Anders bror) önskemål har jag bakat en Toscapaj med hallon och blåbär. Somrigt och gott med färska bär!

Här kommer receptet på Toscapaj med hallon och blåbär:
Pajdeg:
125 gram smör
4 dl vetemjöl
0,5 bakpulver
1 msk strösocker

Fylling:
2,5 dl hallon
2,75 dl blåbär
1,5 msk potatismjöl
1,5 msk strösocker

Toscasmet:
100 gram smör
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
100 gram mandelspån

1. Låt smöret bli rumstempererat.
2. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. Tillsätt smöret och kör med elvispen till en jämn smet, är den lite smulig gör det inget.
3. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ in ca 30 minuter i kylskåp.
4.Förgrädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen, i 200 grader.
5. Fördela bären i pajskalet och strö över socker och potatismjöl.
6. Lägg smör, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda under ständig omrörning. Smeten ska tjockna något. OBS! Det får inte börja koka för då separerar fettet från det övriga och smeten blir blaskig. Om detta händer, tillsätt då lite idealmjöl eller vetemjöl utrört i lite vatten. När smeten tjocknat, tillsätt mandelspån och klicka ut smeten över bären.
7. Grädda pajen i mitten av ugnen, 200 grader, ca 20 minuter tills den fått fin färg.

WP_000696WP_000707

Toscapajen blev väldigt god. Jag serverade den tillsammans med vanilj mjukglass från Arla. Annars passar nog vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Länk till receptet på Recept.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER