Jag hittade ett recept jag inte kunde låta bli att testa med bara två ingredienser. Det blev en bra konsistens, både krispigt och kletigt i samma kaka med pepparkaksdeg och skumtomtar. Enkelt, snabbt, gott och roligt.
Här kommer receptet på Tomtecookies:
Ingredienser:
1 förpackning (500 g) färdig pepparkaksdeg
1 förpackning skumtomtar
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Dela tomtarna i två delar
3. Ta en lagom bit pepparkaksdeg och baka in en halv tomte
4. Rulla till bollar
5. Lägg på en plåt
G. Gör gaffelmönster på kakorna om du tycker att det är snyggt
7. Grädda i ugnen ca 7- 9 minuter. Håll koll så att de inte bränns.
8. Ta ut och låt svalna. När de är varma går de lätt sönder eftersom skummet gör dem mjuka. När de svalnar blir de fasta och fina i konsistensen.
Länk till orginalreceptet på Fixasjalv.se.