Tandvärk till tusen

I en vecka har jag haft väldigt ont i min visdomstand som börjat komma upp i höger överkäke. Senaste dagarna har jag ätit sex Alvedon och tre Voltaren per dag, och ändå haft ont. Men idag hade jag tid hos tandläkaren. Jag har haft samma tandläkare sedan jag var liten och jag har aldrig någonsin haft problem med tänderna. Han sa att min visdomstand inte riktigt fick plats där den skulle växa ut så den växte åt sidan rakt in i kinden istället. Antingen kunde han dra ut den direkt eller så kunde han fila ner den lite och se om det hjälpte, men jag skulle förmodligen få komma tillbaka och dra ut den ändå. Jag bestämde att han fick dra ut den direkt. Efter två bedövningssprutor (en på varje sida av tandraden) kände jag mig yr och mådde lite illa. Han sa att man kunde bli lite yr, speciellt om var lite rädd. Men när han plockade ut tanden kände jag ingenting och det gick jättesnabbt, kanske tio sekunder. I mitt huvud hade jag föreställt mig en stor bedövningsspruta som skulle göra jätteont och att de skulle behöva gräva och hålla på i munnen länge innan de fick ut tanden. Självklart skulle inte bedövningen hjälpa särskilt bra heller. Men så var det alltså inte! Inte ens bedövningssprutorna gjorde särskilt ont. Det gör alltså ondare att ta hål i öronen än att dra ut en tand, lite knäpp faktiskt tycker jag. Men nu är jag en erfarenhet rikare, som tandläkaren sa.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER