Tameshiwari – roligt, läskigt och lite smärtsamt

Idag var det ett specialpass på karateklubben, vi fick testa tameshiwari. Tameshiwari är konsten att använda delar av kroppen, till exempel handen, för att bryta av trä, kakel, tegel, sten m.m. Först gick vi igenom grunderna, vad vi skulle tänka på såsom träffyta, acceleration, fokus och hur man skulle stå. Ju fler brädor desto viktigare är det att alla saker blir rätt. Vi övade lite på mitsar och sedan fick vi fyra stenblock var. Alla skulle börja med ett stenblock. Om man ville så kunde man ta flera efter det, men först en. Det va läskigt, jag förstod inte hur jag skulle kunna slå itu det tunga blocket. Även om det inte va så tjockt så va det tung och kompakt sten. Men det gick! Jag fick lite ont för jag träffade lite fel. Efter en stund testade jag igen, det gick då också men jag träffade lite fel igen så det gjorde ännu mer ont. Jag tänkte att jag kunde ta mina två sista block (en och en) med vänster hand, men kom snabbt på att det kan vara bra att ha åtminstone en hand som inte gör ont imorgon. Så jag krossade inget mera. Men det var roligt och lite häftigt att jag faktiskt slog sönder ett stenblock, inte bara en utan två gånger.

tameshiwari2

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER