Stödmatning

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna med kattungarna och Gucci. Gucci har nämligen fått mjölkstockning så hon vill inte dia kattungarna. Tur i oturen är att hon bara fått det på de två nedersta tuttarna. Men tyvärr är det dem som ger mest mjölk. Kattungarna suger på andra tuttarna men efter ett tag gör det väl ont så Gucci går ifrån dem. Jag har fått stödmata kattungarna sedan i fredags eftersom de började gå ner i vikt. Gucci har fått antibiotika mot mjölkstockningen men det verkar inte hjälpa än. Jag kallar kattungarna för Smulan, Pipen och Den Lilla Grå. Smulan för att hon är så lik sin pappa Bullen. Alltså en liten bulle. Pipen för att han piper så mycket och Den Lilla Grå för att han är mycket mindre än de andra. Pipen och Den Lilla Grå bråkar om samma tutte och Pipen vinner varje gång eftersom han är så mycket större och starkare. Men nu behöver jag inte handmata honom längre, han klarar sig på Guccis mjölk och får hålla i gång henne så att hon inte slutar producera mjölk. Men de andra två, Smulan och Den Lilla Grå, har inte gått upp i vikt som de ska. Vi håller alla tummar och tassar här hemma för att de ska klara sig. Om Gucci inte skulle ha någon mjölk alls eller om hon skulle ha mjölkstockning i varenda tutte så hade jag fått mata kattungarna varannan timme, dag som natt. Än så länge matar jag dem bara två till tre gånger per dag. Det tar sin lilla tid för jag är ingen expert och kattungarna vet inte riktigt hur de ska suga på en spruta med plastnapp längst ut. Gucci är tvungen att vara i buren nu hela tiden och jag har lagt en filt på golvet. För när en kattmamma har mjölkstockning måste hon ha det varmt. Hon får ofta feber och vill istället ligga på kalla ställen. Så när Gucci lyckas smita från buren lägger hon sig snabbt på klinkergolvet i hallen.

Idag hann jag i alla fall julpynta. För nästa helg är det mässan Attitude i Stockholm, Kistamässan. Då är det även första advent och kanske bästa tiden för julpynt. Men jag vet att jag kommer vara helt slut efter mässan så jag va smart och gjorde det nu istället.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER