Sommarläger 2018 i Stockholm

Då var ännu ett sommarläger avklarat. Det började lite kaotiskt i fredags när jag insåg att jag glömt mitt bälte hemma. Jag hade tänkt gradera och då är det inte bra att glömma sitt bälte. Mina klubbkamrater Anders och Thomas var världens bästa och vi la upp det så att jag skulle ta Thomas gröna bälte och han skulle ta Anders gula bälte. Anders skulle då få ”ta smällen” och vara utan helt. Men sensei Martin sa att vi inte fick göra så. Jag fick helt enkelt stå mitt kast… Men tur i oturen var det inte gradering på detta läger. Jag blev både glad och besviken, men mest av allt lättad. Så första dagen stod jag längst bak, längst ut i ledet och kände mig ”naken” och korkad.

Lägret innehöll i vanlig ordning kihon, kata, bunkai och fighting. Det är alltid trevligt att träffa resten av karatefamiljen och ha äran att få träna inför de som är högst graderade inom vår stil inom karaten, kyokushin. Jag uppskattade mest kihonpasset på fredagen då vi verkligen gick igenom tekniker noggrant, katapasset på lördagen då jag fick lära mig en ny kata (saiha) och mitspasset på söndagen då det var mest fysiskt jobbig. Tack Stockholms Kyokushinkarate karateklubb för ett fantastiskt läger!

Foto 2018-06-10 18 49 44

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER