Skurna pepparkakor

Jag fick lite energi av kvällens träning och styrelsemöte. Så jag passade på att baka en typ av pepparkakor jag aldrig bakat förut, nämligen skurna pepparkakor. Enkla att göra och ett roligt alternativ till vanliga pepparkakor. Det blev godare än vad jag trodde.

WP_001086 WP_001089 WP_001095WP_001100

Här kommer receptet på Skurna pepparkakor:
Ingredienser:
1 dl sötmandel
100 gram rumstempererat smör
5 msk strösocker
0,5 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
2,5 vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Tillagning:
1. Hacka mandeln fint.
2. Rör smör, socker och sirap smidigt. Rör ner mandeln och kryddorna. Blanda mjöl och bikarbonat och rör ner det i degen. Ta upp degen på lätt mjölad bänk och rulla till en rulle, ca 25 cm lång. Linda in den i plastfolie och lägg i kylskåpet så att den blir riktigt kall.
3. Sätt ugnen på 175 grader.
4. Skär degen i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
6. Låt kakorna kallna på galler.

Länk till originalreceptet på Ica.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER