Rabarberpaj med vit choklad och en touch av jordgubbar

Idag är det inte riktigt lika fint sommarväder som jag önskade mig. Jag bakade nyss en rabarberpaj, och för mig är det paj som ska ätas på sommaren i strålande solsken. Förhoppningsvis smakar den lika gott inomhus.

Här kommer receptet på Rabarberpaj med vit choklad och en touch av jordgubbar:
Ingredienser:
500 gram rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
90 gram vit choklad med jordgubbar
125 gram smör
2 dl mjöl
2 dl havregryn
3/4 dl strösocker

Tillagning:
1. Skär rabarbern i små bitar.
2. Blanda dem med socker och potatismjöl och häll dem i en pajform.
3. Hacka chokladen och strö över.
4. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt.
5. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker, blanda ordentligt.
6. Klicka ut blandningen över rabarbern. Grädda pajen i 200 grader ca 20 min, tills täcket har fått fin färg.

Länk till receptet på Matplatsen.net.

20140530_15015520140530_141839

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply to admin Cancel reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER