Idag är det inte riktigt lika fint sommarväder som jag önskade mig. Jag bakade nyss en rabarberpaj, och för mig är det paj som ska ätas på sommaren i strålande solsken. Förhoppningsvis smakar den lika gott inomhus.
Här kommer receptet på Rabarberpaj med vit choklad och en touch av jordgubbar:
Ingredienser:
500 gram rabarber
2 msk socker
1 msk potatismjöl
90 gram vit choklad med jordgubbar
125 gram smör
2 dl mjöl
2 dl havregryn
3/4 dl strösocker
Tillagning:
1. Skär rabarbern i små bitar.
2. Blanda dem med socker och potatismjöl och häll dem i en pajform.
3. Hacka chokladen och strö över.
4. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt.
5. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker, blanda ordentligt.
6. Klicka ut blandningen över rabarbern. Grädda pajen i 200 grader ca 20 min, tills täcket har fått fin färg.
Länk till receptet på Matplatsen.net.
Veery good blog post. I definitely appreciate this website.
Keeep writing!
Thank you, I will!