Jag hade massvis med rabarber i frysen och en påse stevia i skafferiet som aldrig gått åt, så nu passade jag på att baka en lite nyttigare rabarberpaj.
Här kommer receptet på Rabarberpaj med stevia:
Ingredienser:
Rabarber (ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen)
1 msk smör
1 dl stevia
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
4 tsk stevia
150 gram smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
3. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör.
4. Lägg rabarberbitarna i formen.
5. Strö över stevia.
6. Lägg mjöl, socker och smör i en skål. Arbeta samman mjölblandningen till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel.
7. Täck rabarbern med smuldeg.
8. Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter.
Länk till receptet på Lovelyskinny.blogg.se.
Supergod! =D