Rabarberpaj med stevia

Jag hade massvis med rabarber i frysen och en påse stevia i skafferiet som aldrig gått åt, så nu passade jag på att baka en lite nyttigare rabarberpaj.

Här kommer receptet på Rabarberpaj med stevia:
Ingredienser:
Rabarber (ca 3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber eller så att det blir ett lager hackad rabarber i botten på pajformen)
1 msk smör
1 dl stevia

Smuldeg:
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
4 tsk stevia
150 gram smör

IMG_20160508_170654Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala ev. grov rabarber med en potatisskalare. Strimla rabarbern i ca 1 cm bitar eller finare.
3. Smörj en ugnssäker form med 1 msk smör.
4. Lägg rabarberbitarna i formen.
5. Strö över stevia.
6. Lägg mjöl, socker och smör i en skål. Arbeta samman mjölblandningen till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel.
7. Täck rabarbern med smuldeg.
8. Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 20-30 minuter.

Länk till receptet på Lovelyskinny.blogg.se.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER