Idag testade jag att baka knastrig polkagriskola. Mint och kola blev en väldigt god smakkombination!
Här kommer receptet på polkagriskola:
Ingredienser:
100 gram smör
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
3 msk flytande honung
2 dl strösocker
100 gram polkagrisar
1. Krossa polkagrisarna
2. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125 grader, ca 40 minuter.
3. Gör kulprovet; häll en tsk av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 minuter, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar.
4. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.
5. Slå in i smörgåspapper, och vik kanten på papperet så fastnar inte papperet i kolan. Förvara i kyl.
6. Skär upp polkagruskolan i bitar och slå in i cellofanpapper.
Länk till originalreceptet på Alltommat.se