Tryffelsorter finns det mängder av recept på. Jag hittade ett med glögg och pepparkakor som jag var tvungen att testa. Det blev ljuvligt gott vill jag lova.
Här kommer receptet på pepparkakstryffel
Ingredienser:
25 gram smör
200 gram mörk choklad (55%, bakchoklad)
1,5 dl vispgrädde
1 msk glögg
10 pepparkakor
Tillagning:
1.Skär smöret i små kuber. Låt det bli rumstempererat.
2. Hacka chokladen i småbitar och lägg i en bunke.
3. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör ihop tills det blir en smet. Tillsätt glöggen och vänd i smöret. Häll upp i en form och låt stelna i kylskåp.
4. Mortla pepparkakorna till smulor.
5. Forma kulor av tryffelsmeten. Rulla dem i pepparkakssmulor och förvara i kylskåp.
Länk till originalreceptet på Ica.se.