Ombildning av bolagen

Jag har ju ett antal bolag: Wennmans Solarium, Bellvin Garn, Volere Konsult, Drömkalas och Djurkedjan. Men jag märkte nu vid deklareringen hur jobbigt det är att ha så många bolag. Därför har jag beslutat (efter tips från min revisor) att jag ska bilda ett nytt aktiebolag och lägga alla de andra bolagen under det som bifirmor (förutom Djurkedjan). På så sätt kommer alla verksamheter ha samma organisationsnummer och kan därmed deklareras på samma papper. Det smarta i det hela är ändå att jag kan skilja på allt i bokföringen. Jag vet inte hur än, men jag ska boka in ett möte med min revisor för att ta reda på det. Jag har ansökt om namnet Wennman Holding AB som själva ”huvudbolaget”, och jag hoppas att det kommer gå igenom. Det blir inte ett moderbolag med dotterbolag, för då kommer jag inte undan deklarationsproblemet.

Många människor tycker jag är duktig som har så mycket i gärningen hela tiden. Att de själva skulle vilja göra det ena och att de tänkte göra det andra… Men sen kommer undanflykterna. Är det någonting jag lärt mig från min tid på One To One (förutom att sälja såklart) är det att undanflykter är just vad det heter, undanflykter. Oavsett hur ”bra” dem är så är det undanflykter. Först när du har tagit dig förbi dessa undanflykter kan du bli fri. Fri från alla måsten, och göra det du själv vill och drömmer om att göra. Mina undanflykter var ofta att jag inte hade tid, inte råd eller att jag inte vågade. Men sen tänkte jag: jag lever bara en gång, så nu kör jag 100% och det får bära eller brista. Och nu: I’m living the dream! Gör det du också! Tänk inte så mycket, bara kör. Undanflykter är hinder, hinder är problem, och problem är till för att lösas.

1 Comment
  1. Helt rätt, det är alltid de där undanflykterna som gör att det inte blir så mycket av något. Jättebra inlägg, som stämmer superbra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER