Mozartkulor

Ända sedan jag var liten och såg några andra baka mozartkulor så har jag velat testa det själv. Det var enkelt, men tog lite tid. Eftersom det snart är nyår så hade jag lite silverströssel på vissa av kulorna. Jag hade också sparat en fin ask att lägga dem i, så det blev riktigt tjusigt och gott!

mozart

Här kommer receptet på Mozartkulor:
Ingredienser:
125 gram nougat
250 gram marsipan
150 gram choklad

Tillagning:
1. Skär nougaten i 30 lika stora bitar. Rulla dem till kulor och låt stelna i kylen.
2. Dela under tiden marsipanen i 30 lika stora bitar som du plattar ut tunt.
3. Lägg sedan en nougatkula på varje platta och forma mandelmassan runt nougaten så den täcker helt.
4. Hacka chokladen i bitar och smält den i vattenbad.
5. Doppa kulorna i chokladen och låt dem sedan rinna av på ett ugnsgaller med bakplåtspapper under.

I receptet stod det marsipan som ingrediens men mandelmassa i texten. Jag valde marsipan, men jag tror faktiskt det ska vara mandelmassa.

Länk till originalreceptet på Tasteline.se.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER