Morotskaka

Idag går jag på semester och detta firar jag med att baka en morotskaka. Jag har fått lite dille på morotskaka på sistone. Det finns många recept på morotskakor, en del med bikarbonat och andra med råsocker, men detta ska tydligen vara en amerikansk morotskaka!

Här kommer receptet på morotskaka:
Morotskaka:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
0,25 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter

Cream Cheese Frosting:
60 gram mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 gram philadelphiaost (+ 100 gram till om du vill)

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. Låt morotskakan svalna.
8. Vispa alla ingredienser krämigt.
9. Bred frostingen över morotskakan.

Jag inte är så förtjust i kardemumma så jag tog bara 0,25 tsk. Efter att ha provsmakat morotskakan la jag på 100 gram philadelphiaost till för jag tyckte den var lite för söt. Annars var den jättegod, fluffig och saftig.

Länk till receptet på Leilas.se

WP_000618WP_000624

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER