I helgen ska jag åka till min mormor i Eskilstuna och i vanlig ordning tar jag med en paj med fjolårets vinbär jag sparat i frysen. Detta är blev det även lite björnbär i pajen. Receptet är omgjort då originalreceptet var en blåbärspaj. Det blev definitivt en vinnare! Varken för sur eller för söt. Vaniljglass som tillbehör var perfekt.
Här kommer receptet på Mormors havresmulpaj med vinbär och björnbär:
Ingredienser:
590 gram röda vinbär, upptinade från frysta
200 gram björnbär, upptinade från frysta
0,5 dl socker
1 msk potatismjöl
0,5 dl socker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 gram smör
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg vinbär och björnbär i en ugnssäker form. Strö socker och potatismjöl över bären och blanda in det försiktigt.
3. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg.
4. Fördela smuldegen över bären.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Receptet är omgjort då originalreceptet var en blåbärspaj.
Länk till originalreceptet på Arla.se.