Ingen jul utan pepparkaka! Jag gillar mjuk pepparkaka, och den här var den godaste jag någonsin har bakat. Den blev väldigt uppskattad.
Här kommer receptet på Mjuk pepparkaka med frostade tranbär:
Pepparkaka:
150 gram smör
3 ägg
3 dl rårörsocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk malen kryddnejlika
2 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
2 dl mild yoghurt naturell
0,75 dl mellanmjölk
Tranbärsfrosting:
300 gram philadelphiaost
1,5 dl florsocker
1,5 dl tinade tranbär
Sockrade tranbär
1 dl frysta tranbär
2 msk strösocker
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra och bröa en bakform.
3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
5. Vispa ner smör, yoghurt och mjölk i äggvispet. Vänd ner mjölblandningen. Häll smeten i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna.
7. Vispa färskost och florsocker luftigt. Rör ner de tinade tranbären. bred krämen över den kalla kakan.
8. Blanda de frysta tranbären med sockret. Strö över kakan.
Länk till originalreceptet på Ica.se.
Enligt originalreceptet ska man ha filmjölk, men jag hade ingen. Jag ersatte filmjölken med mild yoghurt naturell och mellanmjölk. Det blev väldigt saftigt och gott, nästan lite krämigt.
Tips: Var noga med tranbären, de bryter av det söta väldigt distinkt och bra så följ receptets mängdanvisningar.