Midsommartårta

En riktigt god tårta som passar utmärkt på midsommar.

Här kommer receptet på Midsommartårta:
Tårtbotten:
110 gram smör
2 1/3 dl socker
1 msk sirap
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao tarta
2 dubbeldaim (à 56 gram)
smör + ströbröd till formen

Fyllning:
5 gelatinblad
0,5 l jordgubbar
3 äggulor
2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Garnering:
1 l jordgubbar

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
3. Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Hacka daimen grovt. Tillsätt mjölblandningen och daimen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad springform, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
5. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
6. Mixa jordgubbarna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré.
7. Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
8. Värm 1/10 av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
9. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen. Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur vid serveringen om den stått i frysen.
10. Toppa tårtan med rensade jordgubbar.

Länk till receptet på Ica.se.

Tips: Det är bättre att ställa den i frysen än i kylen. Jordgubbsmoussen kan bli rinnig ”säckar ihop” enklare när den kommer fram i rumstemperatur annars. I frysen blir den mer fast.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER