Mellanmålsbar

Eftersom Anders har fått för sig att inte äta godis och godsaker under en period (vi får väl se hur länge den varar), så har jag bakat nyttiga och energirika mellanmålsbarer, perfekt före och efter träning, eller som ett mellanmål. Jag reagerade direkt på att man skulle ha plastfolie i ugnen, men det går tydligen bra när det är så pass låga grader.

IMG_20140301_154727IMG_20140301_165356

Här kommer receptet till Mellanmålsbar:
Ingredienser:
1 dl fiberrika havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl russin
0,5 dl torkade tranbär
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
1 msk kakao
2 msk flytande honung
2 äggvitor

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i honung och äggvitor.
3. Klä en avlång brödform (ca 1,5 liter för 10 bitar) med plastfolie. Lägg ner smeten och pressa 4. ned den ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Låt kakan svalna av och kyl den innan den skärs i bitar ca 8-10 bitar.

Länk till receptet på Ica.se.

Jag hade inga torkade blåbär som det skulle vara enligt originalreceptet, så jag tog torkade tranbär istället. Mycket enkelt att göra och mycket godare än förväntat.

2 Comments

Leave a Reply to christina johansson Cancel reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER