Eftersom Anders har fått för sig att inte äta godis och godsaker under en period (vi får väl se hur länge den varar), så har jag bakat nyttiga och energirika mellanmålsbarer, perfekt före och efter träning, eller som ett mellanmål. Jag reagerade direkt på att man skulle ha plastfolie i ugnen, men det går tydligen bra när det är så pass låga grader.
Här kommer receptet till Mellanmålsbar:
Ingredienser:
1 dl fiberrika havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrö
0,5 dl sesamfrö
0,5 dl russin
0,5 dl torkade tranbär
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kanel
1 msk kakao
2 msk flytande honung
2 äggvitor
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i honung och äggvitor.
3. Klä en avlång brödform (ca 1,5 liter för 10 bitar) med plastfolie. Lägg ner smeten och pressa 4. ned den ordentligt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Låt kakan svalna av och kyl den innan den skärs i bitar ca 8-10 bitar.
Länk till receptet på Ica.se.
Jag hade inga torkade blåbär som det skulle vara enligt originalreceptet, så jag tog torkade tranbär istället. Mycket enkelt att göra och mycket godare än förväntat.
Låter gott! Måste testa. Men jag känner mig lite osäker med plastfolie i ugnen.
Det blir tranbär för mig också!
Det fungerar med plastfolie när det är så pass låga grader och kort tid!