Lyxiga saffransskorpor med pistagenötter

Det känns som allt jag gör om dagarna är att plugga, äta, sova och träna. Men ikväll bestämde jag mig för att ta en paus i allt och julbaka istället.

Här kommer receptet på Lyxiga saffransskorpor med pistagenötter:
Ingredienser
100 gram margarin
2 paket saffran à 0,5 gram
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skalade pistagenötter
2 msk rårörsocker

Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, rör i saffran och häll upp i en bunke. Rör i ett ägg i taget.
3. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd i nötterna.
4. Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 min.
6. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120 grader.
7. Skär upp längderna på snedden i 1,5 cm breda skorpor. Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka cirka 10 min, vänd på skorporna och torka i ytterligare 10 min.
8. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen, ca 30 min.
9. Skär chokladen i bitar och smält i ett vattenbad.
10. Doppa saffransskorporna i chokladen. Låt stelna.
11. Förvara skorporna i en stor burk eller i ett par mindre burkar.

Länk till originalreceptet på Arla.se.

0094827B-9EEB-4DE3-BC48-DC1A92469152

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER