Det känns som allt jag gör om dagarna är att plugga, äta, sova och träna. Men ikväll bestämde jag mig för att ta en paus i allt och julbaka istället.
Här kommer receptet på Lyxiga saffransskorpor med pistagenötter:
Ingredienser
100 gram margarin
2 paket saffran à 0,5 gram
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skalade pistagenötter
2 msk rårörsocker
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, rör i saffran och häll upp i en bunke. Rör i ett ägg i taget.
3. Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Vänd i nötterna.
4. Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker.
5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 min.
6. Ta ut plåten. Sänk värmen till 120 grader.
7. Skär upp längderna på snedden i 1,5 cm breda skorpor. Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka cirka 10 min, vänd på skorporna och torka i ytterligare 10 min.
8. Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen, ca 30 min.
9. Skär chokladen i bitar och smält i ett vattenbad.
10. Doppa saffransskorporna i chokladen. Låt stelna.
11. Förvara skorporna i en stor burk eller i ett par mindre burkar.
Länk till originalreceptet på Arla.se.