Lussekatter

Detta är de godaste lussekatterna jag har bakat! Jag lät bli kesellan detta år och använde mig av ett recept med gräddfil istället, vilket gav ett mycket lyckat resultat. Inte torra och riktigt fluffiga och goda, även efter infrysning.

Här kommer receptet till Lussekatter:
Ingredienser:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
200 g gräddfil
1 g saffran 2 dl strösocker 1 tsk salt ca 17 dl vetemjöl russin 1 ägg

Tillagning:
1. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en rymlig bunke. Häll i lite av mjölkblandningen i bunken och blanda tills jästen löst sig.
3. Blanda i resten av vätskan och sedan gräddfil, saffran, socker och salt.
4. Tillsätt nästan allt mjöl, arbeta degen smidig. Låt jäsa i rumstemperatur ca 60 min.
5. Knåda den några minuter på mjölat bakbord. Baka ut till lussekatter, tryck i russin, låt jäsa 15 min, pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ca 8 min.
6. Låt svalna på galler.

Länk till originalreceptet på Ica.se.

Foto 2017-12-11 00 57 12

Foto 2017-12-11 00 54 36

Foto 2017-12-11 00 55 04

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER