Något som passar till ganska mycket är Lemon Curd. Det är bland annat perfekt att servera till scones, ha som fyllning i tårtor eller använda när du vill ha krämiga muffins. Det står som ingrediens i många recept och finns att köpa. Men det är självklart godare om du gör den själv, och det är jätteenkelt.
Här kommer receptet på Lemon Curd:
Ingredienser:
100 gram smör
2 ägg
2 dl socker
1,5 citron
Tillagning:
1. Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Låt svalna lite.
2. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. Förvara i kylskåp.
3. Hållbarheten är 10-12 dagar.
Länk till originalreceptet på Mittkök.se.