Kanelknutar

Idag har jag bakat kanelknutar. Originalreceptet är på kanelbullar, men jag gjorde om det lite så att det blev kanelknutar istället. Det är lite roligare tycker jag. Dubbel sats med fyllning såklart, och utan kardemumma för det gillar jag inte.

Här kommer receptet på kanelknutarna:

Bulldeg:
5 dl mjölk
50 g jäst, för söta degar
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
16 dl vetemjöl
125 g smör
1 ägg till pensling
Pärlsocker, till garnering

Fyllning:
250 g smör
3 dl strösocker
4 msk kanel, mald

Tillagning:
1. Låt mjölken bli fingervarm, 37 grader i en kastrull.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen löst sig.
3. Tillsätt socker, salt, kardemumma och vetemjöl (spara 1 dl av mjölet). Klicka ner smöret och arbeta kraftigt degen smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek.
4. Blanda fyllningen. Ta fram och lägg ut degen på en mjölad bänk och arbeta samman den.
5. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Kavla ut degen till en stor platta. Bred fyllning på halva plattan och vik över den obredda delen. Dela plattan i 20–25 remsor, vrid varje remsa till en snodd och vik ihop den till en knut. Lägg i bullformar.
8. Låt jäsa övertäckta 20-30 minuter.
9. Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg och strö pärlsocker över.
10. Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter. Låt svalna med övertäckt bakduk.

Länk till receptet på Kökschefen.se

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER