Kalljäst durumbröd

Jag har hittat ett enkelt och bra recept på bröd som ska jäsa över natten. Gott blev det också! Durumvetet gör så att brödet blir lite segare. Jag hade även sesamfrön på halva brödet och oliver på andra halvan.

Här kommer receptet på Kalljäst durumbröd:
Ingredienser:
2 msk salt
1 msk strösocker
1 liter kallt vatten
2 msk olivolja
17 dl vetemjöl
25 gram jäst
5 dl durumvete
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
0,5 dl olivolja
1 tsk rosmarin
13 oliver
1 msk sesamfrön

Tillagning:
1. Börja dagen före eftersom degen ska jäsa över natten. Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten i en rymlig bunke. Rör ner mjölet när jästen är löst och arbeta degen 10 minuter för hand.
2. Ha degen i en stor bunke, minst 5 liter eller dela upp den i 2 mindre. Strö över mjöl, lägg över en handduk och ställ bunken i kylen till nästa dag.
3. Nästa dag: Värm ugnen till 225 grader.
4. Skrapa över degen till en långpanna täckt med bakplåtspapper och tryck ut den.
5. Droppa över olja, strö över hackad rosmarin, salt och peppar och tryck gropar i degen med fingrarna.
6. Grädda brödet mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt det svalna på galler.

Länk till receptet på Alltommat.se.

Tips: Istället eller tillsammans med rosmarin kan man ha andra örter, sesamfrön eller oliver. Jag hade sesamfrön på ena halvan och oliver på andra.

20140712_10431420140712_105109

1 Comment
  1. >Jag har brett smf6r pe5, strf6tt socker f6ver osv – det gf6r visst bulgdelen torrareEXAKTRumstemmpererat smf6r + elvispat med sockret = jag te4nker aldrig mer gf6ra pe5 annat vis.Och det ska vara tokmycket smf6r & socker till fyllningen, dubbelt se5 mycket som verkar vettigt.Plus vaniljsocker + salt i mjf6let (kondisbagare jobbar tydligen ‘alltid’ med smaksatt mjf6l).Och mycket mindre mjf6l e4n man tror, enligt min erfarenhet. Typ 25% mindre e4n alla recept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER