Hot 60 på Årets Yogahäng

Ikväll testade jag HOT 60 på Hot Yoga Uppsala. Det var väldigt liknande bikramyoga. Det som skiljde dem mest åt var att varje övning bara görs en gång, att det var en krigarövning (utfall med bakåtböjning direkt efter pranayama) och att passet avslutade med bland annat huvudstående övningar. Härliga 40 grader varmt och en hel del av övnigarna från bikramyogan var med. Mycket bakåtböjande och inte så mycket styrka, utan mer balans och meditation. Jag upplevde att HOT 60 var lite roligare och något jobbigare än Bikram Flow (bikramyoga i 60 minuter). Det var första gången jag var på Hot Yoga Uppsala efter att de fått utmärkelsen Årets Yogahäng från Yogagalan 2017. Jag är inte överraskad! Första gången jag kom dit kände jag den underbara atmosfären och den första tanken som slog mig var: ”Här känner jag mig som hemma”.

yogagalan2017

Motiveringen för årets yogahäng lät så här från tidningen Yoga för dig: ”Proffsigt genomförda och uppskattade yogaresor, yogaretreater och yogafestivaler får ursäkta… Utmärkelsen årets yogahäng går denna gång till en studio. De två grundarna träffades på en utbildning i USA, landade efter omvägar i Uppsala där de tog över en lokal som de med näst intill obefintliga medel gjorde om till en väl fungerande samlingsplats för ett stadigt ökande antal yogaelever. Yogan är på gång i Uppsala. Och Hot yoga Uppsala är en oas vars vänskapliga och varma atmosfär sticker ut”.

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FÖLJ MIG PÅ SOCIALA MEDIER